luni, 17 iulie 2017

Efrem Victor, pruncul fără activitate cardiacă salvat de la chiuretaj de Maica Domnului și Sfântul Efrem cel Nou


Mă numesc Florentina și vreau să mărturisesc minunea pe care am trăit-o, cu ajutorul Sfântului Efrem cel Nou.

Am multe probleme de sănătate și mi-am dorit enorm să pot să devin și eu, mamă, dar din cauza afecțiunilor mele mi-a fost mereu teamă. Frica s-a accentuat și în contextul în care în anul 2011 am avut o sarcină extrauterină.

După o vreme mi-am făcut totuși curaj și am încercat să rămân din nou însărcinată. Fără succes însă.

Am rămas însărcinată după ce am început să mă ung cu ulei de la candela Sfântului Efrem cel Nou

Anul trecut, în timp ce eram la biserică o cunoștință mi-a dăruit o carte despre Sfântul Efrem cel Nou și ulei adus chiar de la candela Sfântului, de la mănăstirea Nea Makri din Grecia. Am început să citesc cu încredere cartea și să mă ung cu ulei sfințit pe burtică, făcând semnul Sfintei Cruci iar minunea la care speram s-a întâmplat: am rămas însărcinată.

M-a pornit o hemoragie puternică iar medicul mi-a spus că trebuie să fac chiuretaj pentru că bebelușul nu are activitate cardiacă

Bucuria s-a spulberat repede pentru că la scurt timp am început să sângerez până la hemoragie. Am ajuns la spital unde m-am internat și am aflat că aveam un hematom foarte mare. Medicul mi-a spus că sarcina era oprită din evoluție și că trebuia să fac chiuretaj. Embrionul nu avea activitate cardiacă. Am fost foarte dezamăgită, nu mă putem opri din plâns, deși eu sunt o fire care nu plânge niciodată.

Am plecat acasă și am început să citesc „Paraclisul Maicii Domnului și „Acatistul Sfântului Efrem cel Nou”. Am reușit să mă liniștesc puțin și am început să mă pregătesc pentru internarea de a doua zi, când eram programată să fac chiuretajul, la spital. Noaptea nu am putut să dorm și mă gândeam, că dacă ar fi fost să aduc un copil pe lume i-aș fi pus numele de Efrem sau Efremia.

Gândul salvator

A doua zi când am ajuns la spital, chiar înainte de chiuretaj, ceva m-a făcut să-l rog pe medic să-mi mai facă o ecografie, deși investigațiile din ziua precedentă arătau clar că bebelușului nu-i bătea inima.

Și... minune! Copilul avea activitate cardiacă! Când am auzit cum îi pulsează inima am fost copleșită de emoții. Medicul a decis să mă interneze și să mă țină sub supraveghere, pentru că încă sângeram destul de serios. Și mi-a dat un tratament pe care l-am luat până la finalul sarcinii, chiar dacă riscurile erau mari pentru mine, din cauza rinichilor. Practic, până la final am stat cu inima strânsă pentru că puteau să apară tot felul de probleme: tensiune, eclampsie sau chiar deces. Dar... nu a fost vorba de nimic din toate acestea. Sarcina nu mi-a afectat funcția rinichilor și am avut doar contracții ușoare.

Efrem Victor s-a născut în mai

Am născut prematur, pe 20 mai 2015. Bebelușul nu mai lua în greutate. Începutul nu a fost deloc ușor. Copilul nu a putut respira și a fost intubat câteva zile. Dar Sfântul Efrem ne-a ajutat.

Acum băiețelul este bine. Are 10 luni și așa cum am promis... a primit numele de Efrem. Al doilea nume este Victor, după numele nașei sale de botez.

Nu am cuvinte să-i mulțumesc Sfântului Efrem cel Nou pentru ajutorul dat. Mulțumesc Bunului Dumnezeu și Domnului Nostru Iisus Hristos, Maicii Domnului, Sfântului Nectarie și Părintelui Arsenie Boca pentru că mi-au fost alături.


Florentina (martie 2016)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu